Parcul copilariei mele pe cale de disparitie

Standard

Revin dupa o lunga pauza din dorinta de a-mi exprima tristetea si revolta fata de „minunata ” initiativa a Primariei Sectorului 6 de a desfiinta momentan parcul copilariei mei : Parcul Moghioros. Sub pretextul constructiei noii linii de metrou din Drumul Taberei si reamenajarii unui parc modern la standarde europene, deocamdata parcul ce a fost tara de basm a oricarui copil a devenit un morman de pamant.

Va propun sa facem o calatorie imaginara in urma cu vreo 18 ani, atunci cand parcul era o splendoare de privit si o oaza de bucurie si liniste pentru copilul de mine cel putin, si sa ne intoarcem la ce a mai ramas din el ( inca).

Tin minte copil fiind statuile de pe marginea aleilor parcului cu personaje rupte din basmele populare romanesti, topogane imense ( in care nu se putea sa nu-mi agat pantalonii de joaca), buburuzele rotitoare, masinutele teleghidate, linistea parcului ( pe vremea aceea fara alge si gunoaie).

Sa ne trezim si sa privim parcul de astazi: primaria a avut grija sa demonteze tot si sa sece apa lacului pentru a pregati terenul pentru constructia noii linii de metrou care ” din intamplare” va trece pe acolo. In schimb, promite un parc „unul ultramodern supravegheat video, ce se vrea a fi la concurenţă cu cele mai cunoscute din Europa, va avea foişoare pentru jocuri de societate, pasarele pietonale care vor traversa lacul, o zonă în care vor fi expuse plante exotice, o fântână arteziană tip nufăr şi o alta cu  60 de jeturi de apă. Locurile de joacă ale prichindeilor vor fi amanejate pe trei categori de vârstă (1-3 ani, 3-6 ani şi 6-12 ani), iar pe malul lacului, populat, se spune, cu lebede, va fi ridicată o scenă pentru concerte. Modernizarea nu va ocoli sistemul de irigaţii, de iluminat şi de apă potabilă.

Pentru bijuteria arhitecturală se vor cheltui aproape 17.000.000 de euro, din care partea Primăriei Sectorului 6, adică a contribuabililor, este de veo 300.000 de euro. Surse din cadrul primăriei spun că, dacă totul merge bine, noul parc european va fi gata în aproximativ un an şi jumătate timp în care bucureştenii din Sectorul 6 îşi vor duce copii la joacă pe unde vor vedea cu ochii, prin Bucureşti.” (Sursa: Ziarul Libertatea). Ceva de genul:

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/primaria-sectorului-6-parcul-moghioros-bucuresti-modernizare-445014.html

Optimistii cred ca e initiativa laudabila si un lucru bun insa ganditi-va ca e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti. Nu ne mai ramane decat speranta ca macar nepotii nostri sa se bucure de parcul mult promis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s