Cum nu putem scapa de destin- „The Godfather „

Standard

Trebuie sa recunosc  faptul ca desi am auzit foarte multe critici de film pozitive despre seria „The Godfather”, pana recent nu l-am urmarit. Lasand la o parte muzica celebra, distributia de exceptie, peisajele, pe mine mesajul filmului  m-a pus pe ganduri.

In primul rand afisul filmului m-a pus pe ganduri: o mana care manevreaza o marioneta invizibila. La prima vedere gandul m-a dus cel ce manevreaza firele ar fi unul dintre nasii din cele 3 parti ale filmului insa in final am realizat ca era destinul sau Dumnezeu, cel putin asa mi-a lasat mie impresia ca toti suntem niste marionete pe pamant influentati din diverse parti sau de diverse forte mai presus de intelegerea noastra.

Filmul prezinta viata a 2 capi ai mafiei, tata si fiu ( prima parte din viata tatalui se intersecteaza cu partea de maturitate a fiului, printr-o introspectie). In primul rand am fost surprinsa  ca filmul prezinta intr-o foarte mica masura scene criminale, ci se bazeaza pe codul familiei si onoarei. Ce-i dpret m-a mirat de cata umanitate, inteligenta si impaciure poate da dovada capul mafiei  in persoana primului „nas” prezentat. Desi un exemplu pentru fiul sau mai mic, ajuns si el in final „nas”, destinul celui din urma a fost mult mai tragic.

Cel putin finalul celei de-a treia parti, pe mine m-a pus pe ganduri. Mai devreme sau mai tarziu exista o judecata aplicata pe pamant sau dincolo de el prin care raspundem de faptele noastre. Si se pare ca pedeapsa e pe masura: Michael a fost pedepsit prin moartea celei mai scumpe fiinte : fiica sa si condamnat sa moarta singur si batran. Exista doar o aparenta putere absoluta  prin care ii controlam pe ceilalti su pe care suntem lasati sa credem ca o detinem, insa in fata destinului si a mortii suntem neputinciosi oricand de bogati am fi, oricat de puternici ne-am crede.

Oricum e un film pe care vi-l recomand pentru ca merita sa fie vazut.

Sursa imagine: Google.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s