Una calda si-una rece la teatru

Standard

De curand am urmarit 2 piese clasice de teatru jucate pe scena Teatrului Metropolis prezentate intr-o maniera moderna: „O noapte furtunoasa” (la teatrul TV)  si „Badaranii” (vizionata live).

 Marturisesc cu mana pe inima ca punerea un scena a piesei „O noapte furtunoasa” cel putin pentru mine a fost o dezamagire de la cap la cap: decorul ( crea o atmosfera inchisa, trista, neadecvata pentru o piesa comica), costumele (cele 2 personaje feminine pareau a fi trezite de curand din pat,neglijent imbrate si ciufulite), limbajul (injuraturi si expresii  moderne), schitare de evenimente pe o tabla ca la prosti ( cred ca publicul a fost confundat cu un grup cu retard). Dezamagirea a fost cu atat mai mare pentru mintea mea a comparat-o tot timpul cu minunata interpretare clasica a maestrului Beligan, cu superbele costume si decoruri din acea vreme.

 Sursa poza: http://www.radardemedia.ro/2013/04/03/mihai-bendeac-incheie-astazi-prima-stagiune-teatru-tv-de-la-22-45-o-noapte-furtunoasa-numai-la-antena-1/

Cred ca ar fi avut mai mult succes daca s-ar fi pastrat varianta clasica.

In schimb, piesa „Badaranii” pusa in scena de tanarul Dan Tudor ( am fost placut surprinsa de talentul sau regizoral, stiindu-l actor de comedie) a fost o surpriza neasteptat de placuta.

Se anunta oricum o piesa cu pretentii, mai ale datorita distributiei exceptionale: Mircea Albulescu, Gheorghe Visu, Adriana Trandafir,Cecilia Bârbora,Eusebiu Ştefănescu etc.

Desi montata intr-o varianta moderna a reusit sa nu cada in ridicol si kitsch.Muzica, decorurile, costumele au fost prezentate intr-o maniera ingenioasa: intregul decor pe roti, jocul scenic in special al tinerilor bodiguarzi, replicile picante dar fara a fi vulgare, muzica potrivita fiecarei scene.

Sursa poza: http://www.ziarulring.ro/stiri/cultura/209891/O-noua-montare-cu-Badaranii-la-Metropolis

Spectacolul a fost un adevarat succes, in final actorii fiind ovationati si chemati de 3-4 ori la scena.

Se pare ca modernul facut cu bun gust, fara exagerari poate fi prezentat cu succes la fel de bine ca si clasicul.

Au fost 2 piese moderne, amandoua jucate cu sala plina ( chiar daca se joaca in zile diferite si de vreo 2 ori pe zi), dar pentru una merita sa pierzi 2 ore si cativa banuti in schimb cealalta m-i se pare o risipa. Va las pe joi sa apreciati daca am dreptate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s