Ce inventivi sunt liceenii nostri!

Standard

Ma scuzati dar imi era imposibil sa nu va impartasesc din perlele BAC-ului toamnei 2012.Erau mult prea amuzante si „inventive”.Sincer oricat m-as fi straduit nu cred ca as fi reusit sa dau asemenea interpretari textelor literare (mai sti,poate nu eram eu pe vremea mea atat de corelata la realitate). Parerea mea umila este ca acesti tineri care la sfarsitul liceului se pretind liceeni este ca nu au citit in viata lor o carte- nu in timpul liceului, in viata lor.Altfel nu poti da asemenea interpretari.Si ma mai intreb: oare cum au reusit sa treaca peste cei 4 ani de liceu? Fiecare an vine cu perlele lui insa cele de anul acesta au depasit limita comicului, e trist ca operele marilor scriitori romani sunt batjocorite de niste pusti in pas cu tehnologia si prea ocupati ca sa mai deschida o carte. Nu exista oare un strop de rusine a liceenilor fata de profesorii care corecteaza lucrarile? Sau,poate de ce ar fi din moment ce acesta este limbajul lor obisnuit.Cine si-ar permite sa-i treaca la BAC pe acesti tineri cu asemenea perle si atunci ne mai miram de slaba promovabilitate?

Cert e ca pot oferi sursa unui roman umoristic de buzunar. Nu vreau sa va mai tin in suspans si o sa citez perlele cele mai reprezentative:

„Lucian Blaga a stiut sa isi foloseasca calitatile si azi il sarbatorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote romanesti si a fost rapus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist”–  cred ca nici unul dintre cei 2 scriitori in momentul in care au inceput sa  scrie, nu s-au gandit ca ar fi intr-o competitie pentru bancnotele romanilor;

„Scrisoarea a 3-a a fost scrisa dupa primele 2 scrisori.Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu primele 2 scrisori.”-nu credeti ca acel tanar care a scris asa ceva incerca sa adune numarul de cuvinte solicitat de eseu?pur si simplu nu avea altceva ce sa scrie.Cumva BAC-ul s-a transformat mai nou intr-o ancheta in care s-a cerut investigarea primelor 2 scrisori? Au fugit undeva?

Unii chiar au dorit sa apeleze la examen pentru a-si arata talentele poetice. Nu conteaza decat hainele de marca,mi-l /mi-o si imaginez pe tanarul/tanara care a scos asemenea perle :plin/a de fite si evident cel mai important cu haine sintetice insa de marca:

„Sa ai calitati cu rost e cum ai haine originale. E altceva!”
„Calitatea cea mai mare/ E sa ai sufletu mare”
„Calitatea fara rost/ Face omu prost”

„Nu e bine, nu-i minciuna,/ Cu calitatile nu-i de gluma”
„Blaga stie sa rimeze/ Cuvintele sa le jongleze”
„Nu vreau aur si dolari/ Ci sa am calitati mari”

Sursa: http://www.ziare.com/scoala/rezultate-bac-2012/bac-2012-note-catastrofale-perle-savuroase-luceafarul-s-a-transformat-in-hipiot-1178518

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s